Gepubliceerd 25 september 2022

Vriendenschaar alleen koploper in 2e klasse G

Na een aantal jaren elkaar niet getroffen te hebben in zowel de veld- als zaalcompetities, stonden afgelopen zaterdag toch Vriendenschaar en Korbis uit Waddinxveen tegenover elkaar. Korbis kwam versterkt naar de Groene Zoom met twee ex-spelers van Nieuwerkerk, maar wel zonder aanvoerder Sybren van Hall.

● Vriendenschaar in de aanval tegen Korbis. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)

Strijd om de voorlopige koppositie

De wedstrijd was de strijd om de voorlopige koppositie in 2G. Korbis kwam als beste uit de startblokken en nam een 1-4 voorsprong. Vriendenschaar herpakte zich goed en kwam knap terug tot 5-5 en drukte zelfs door tot een 11-7 voorsprong bij rust.

Moeizamer

De tweede helft verliep moeizamer voor Vriendenschaar. Korbis liet de verdediging niet verslappen en was in de aanvallen juist feller dan in de eerste helft. Zo zag Vriendenschaar de voorsprong zelfs slinken tot 13-13. Thom Uit de Bosch en Rianne Ritmeester werden nog ingezet uit Vriendenschaar 2 om de wedstrijd de goede richting in te sturen.

Spannend slot

Bij 16-15 voor de thuisploeg en nog een minuut te spelen, kreeg Korbis de bal nog te pakken voor een laatste aanval. Op dat moment viel het eindsignaal en behield Vriendenschaar de nipte voorsprong.

Volgende week zaterdag staat de gemeentelijke derby tegen CKV Reeuwijk op het programma. De wedstrijd aan de Groene Zoom in Reeuwijk-Brug begint om 15.30 u.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN