25 september 2022

Vriendenschaar alleen koploper in 2e klasse G

Na een aantal jaren elkaar niet getroffen te hebben in zowel de veld- als zaalcompetities, stonden afgelopen zaterdag toch Vriendenschaar en Korbis uit Waddinxveen tegenover elkaar. Korbis kwam versterkt naar de Groene Zoom met twee ex-spelers van Nieuwerkerk, maar wel zonder aanvoerder Sybren van Hall.

● Vriendenschaar in de aanval tegen Korbis. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)

Strijd om de voorlopige koppositie

De wedstrijd was de strijd om de voorlopige koppositie in 2G. Korbis kwam als beste uit de startblokken en nam een 1-4 voorsprong. Vriendenschaar herpakte zich goed en kwam knap terug tot 5-5 en drukte zelfs door tot een 11-7 voorsprong bij rust.

Moeizamer

De tweede helft verliep moeizamer voor Vriendenschaar. Korbis liet de verdediging niet verslappen en was in de aanvallen juist feller dan in de eerste helft. Zo zag Vriendenschaar de voorsprong zelfs slinken tot 13-13. Thom Uit de Bosch en Rianne Ritmeester werden nog ingezet uit Vriendenschaar 2 om de wedstrijd de goede richting in te sturen.

Spannend slot

Bij 16-15 voor de thuisploeg en nog een minuut te spelen, kreeg Korbis de bal nog te pakken voor een laatste aanval. Op dat moment viel het eindsignaal en behield Vriendenschaar de nipte voorsprong.

Volgende week zaterdag staat de gemeentelijke derby tegen CKV Reeuwijk op het programma. De wedstrijd aan de Groene Zoom in Reeuwijk-Brug begint om 15.30 u.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu