Gepubliceerd 16 juli 2023

Vragen van CU over geluidsoverlast van motoren

De ChristenUnie in Bodegraven-Reeuwijk wil dat de politie gaat controleren op geluidsoverlast van motoren. De partij stelt daar vragen over aan burgemeester en wethouders. Aanleiding is een reclamecampagne van de Motorrijders Actie Groep met als tekst “Te luid geluid is uit”.

De actiegroep vertegenwoordigt tientallen belangenverenigingen voor motorrijders en streeft naar acceptatie van motorrijders. Volgens de ChristenUnie veroorzaken motoren soms zo veel geluid dat het de overlast van het verkeer op de A12 en in voorkomende gevallen zelfs ook van vliegtuigen overstijgt. De partij wijst op controles in de Krimpenerwaard waar forse boetes zouden zijn uitgedeeld.

Tekst Floortje van Gameren
Bron Raadsinformatiesysteem Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN