Gepubliceerd 2 april 2023

Vragen over beëindigen horecaconvenant

Het horecaconvenant dat is overeengekomen met uitgaanslocatie Puha, cafe Oud Borft en Shoarmazaak Oasen, is per 1 april j.l. beëindigd. Kees-Willem van Os (VVD) stelde daar vragen over in de gemeenteraad van afgelopen woensdag. Hij vroeg of het convenant met een half jaar verlengd kon worden zodat het met de gemeenteraad geëvalueerd zou kunnen worden.

Burgemeester Michael Grauss antwoordde dat de openings- en sluitingstijden door de gemeenteraad worden bepaald en zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Destijds is een verruiming van de sluitingstijden voor drie horecagelegenheden afgesproken om overlast tijdens sluitingstijd te voorkomen. Ondanks de variabele sluitingstijden wordt er nog steeds overlast gemeld door bewoners en is er dus geen reden om het convenant te verlengen en af te wijken van de APV.

De APV staat 12 april op de agenda van de commissie Bestuur en Financiën en wordt 26 april opnieuw vastgesteld door de gemeenteraad. Op dat moment kan de raad op basis van een zorgvuldige afweging van belangen de openings- en sluitingstijden herzien.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer

In de ochtend is het onbewolkt en veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 21°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Maandag eveneens zonnig weer. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

Foto: Lambert Reijns

 

MEEST BEKEKEN