Gepubliceerd 2 april 2023

Vragen over beëindigen horecaconvenant

Het horecaconvenant dat is overeengekomen met uitgaanslocatie Puha, cafe Oud Borft en Shoarmazaak Oasen, is per 1 april j.l. beëindigd. Kees-Willem van Os (VVD) stelde daar vragen over in de gemeenteraad van afgelopen woensdag. Hij vroeg of het convenant met een half jaar verlengd kon worden zodat het met de gemeenteraad geëvalueerd zou kunnen worden.

Burgemeester Michael Grauss antwoordde dat de openings- en sluitingstijden door de gemeenteraad worden bepaald en zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Destijds is een verruiming van de sluitingstijden voor drie horecagelegenheden afgesproken om overlast tijdens sluitingstijd te voorkomen. Ondanks de variabele sluitingstijden wordt er nog steeds overlast gemeld door bewoners en is er dus geen reden om het convenant te verlengen en af te wijken van de APV.

De APV staat 12 april op de agenda van de commissie Bestuur en Financiën en wordt 26 april opnieuw vastgesteld door de gemeenteraad. Op dat moment kan de raad op basis van een zorgvuldige afweging van belangen de openings- en sluitingstijden herzien.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN