Gepubliceerd 6 november 2022

Hulp als het niet meer lukt de uitgaven en inkomsten in balans te krijgen

In de Nieuwsbrug van november, het lokale blad van Nieuwerbrug, stond een interessant artikel voor mensen die door de inflatie en hoge energieprijzen opeens maandelijks meer betalen dan er binnenkomt. Als dat maanden achter elkaar duurt, komen mensen in de schulden. Het is zaak om dit te voorkomen en op tijd in te grijpen. De gemeente verleent laagdrempelig gratis hulp bij de thuisadministratie via VOTA. Dit betekent Vrijwillige Ondersteuning Thuis Administratie.

De organisatie bestaat uit 30 vrijwilligers met verstand van financiën. Op verzoek komt een vrijwilliger bij u langs om u te helpen. Soms kan een simpele brief naar de zorgverzekering met een verzoek om uitstel van betaling al helpen, soms is er meer hulp nodig. De vrijwilligers zullen u nooit om uw bankpas of pincode vragen, kunnen u geen geld lenen en u blijft de baas over uw eigen financiën. Zij hebben een geheimhoudingsplicht en doen dit volkomen gratis.

Vota helpt in heel Bodegraven-Reeuwijk. Er is ook een website waar u informatie kunt vinden: www.votad.nl

Wij zijn geen medewerkers van de gemeente: wij krijgen wel – een kleine subsidie van de gemeente, maar zijn geheel onafhankelijk. Wij geven uiteraard geen gegevens door aan de gemeente; alles wat wordt besproken, blijft tussen u en de vrijwilliger.

Als u zich aanmeldt bij de Vota via het mailadres (info@votad.nl) of via het telefoonnummer 06- 83832391 (Renée Aben, algemeen coördinator) wordt er eerst een afspraak gemaakt met een van de vier coördinatoren. Deze komt bij u thuis de intake doen en bekijken of uw problemen door de Vota aangepakt kunnen worden. Indien dit het geval is, koppelen zij u aan een van de vrijwilligers. De vrijwilliger helpt u met: het opstellen van een overzicht van de aanvragen van (indien u hiervoor in aanmerking komt) een voedselpakket bij de voedselbank en met overige zaken.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN