6 november 2022

Hulp als het niet meer lukt de uitgaven en inkomsten in balans te krijgen

In de Nieuwsbrug van november, het lokale blad van Nieuwerbrug, stond een interessant artikel voor mensen die door de inflatie en hoge energieprijzen opeens maandelijks meer betalen dan er binnenkomt. Als dat maanden achter elkaar duurt, komen mensen in de schulden. Het is zaak om dit te voorkomen en op tijd in te grijpen. De gemeente verleent laagdrempelig gratis hulp bij de thuisadministratie via VOTA. Dit betekent Vrijwillige Ondersteuning Thuis Administratie.

De organisatie bestaat uit 30 vrijwilligers met verstand van financiën. Op verzoek komt een vrijwilliger bij u langs om u te helpen. Soms kan een simpele brief naar de zorgverzekering met een verzoek om uitstel van betaling al helpen, soms is er meer hulp nodig. De vrijwilligers zullen u nooit om uw bankpas of pincode vragen, kunnen u geen geld lenen en u blijft de baas over uw eigen financiën. Zij hebben een geheimhoudingsplicht en doen dit volkomen gratis.

Vota helpt in heel Bodegraven-Reeuwijk. Er is ook een website waar u informatie kunt vinden: www.votad.nl

Wij zijn geen medewerkers van de gemeente: wij krijgen wel – een kleine subsidie van de gemeente, maar zijn geheel onafhankelijk. Wij geven uiteraard geen gegevens door aan de gemeente; alles wat wordt besproken, blijft tussen u en de vrijwilliger.

Als u zich aanmeldt bij de Vota via het mailadres (info@votad.nl) of via het telefoonnummer 06- 83832391 (Renée Aben, algemeen coördinator) wordt er eerst een afspraak gemaakt met een van de vier coördinatoren. Deze komt bij u thuis de intake doen en bekijken of uw problemen door de Vota aangepakt kunnen worden. Indien dit het geval is, koppelen zij u aan een van de vrijwilligers. De vrijwilliger helpt u met: het opstellen van een overzicht van de aanvragen van (indien u hiervoor in aanmerking komt) een voedselpakket bij de voedselbank en met overige zaken.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu