Gepubliceerd 4 december 2023

Vormverlies ESTO: 0-3 nederlaag

Een derde nederlaag op rij laat zien dat ESTO niet zo lekker draait. Voetballend ziet het er wel prima uit maar scoren lukt niet. De druk op de verdediging is dan groot en tegendoelpunten zijn niet te vermijden.

Fouten afgestraft

Runner up Aarlanderveen was zeker niet beter dan ESTO maar hun wil om te winnen was groter. In de 4e minuut stond ESTO al met 0-1 achter. Dat werd veroorzaakt door slordig balverlies. Op zich heb je dan nog 2x driekwartier om het zaakje recht te trekken. Als in de 30e min. opnieuw sprake is van slordig balverlies en de 0-2 in de touwen vliegt, is er weinig hoop op winst. Tenzij de mouwtjes nog eens extra worden opgestroopt.

Nauwelijks kansen

Met de voorsprong in de rust gingen de Veners lekker achterover leunen  en bedienden zorgvuldig hun snelle en behendige aanvallers. Uit een vrije trap werd in de 75e min. fraai een bal in de hoek gekruld voor de einduitslag 0-3.

Er zal volgende week uit een ander vaatje getapt moeten worden om niet snel in de gevarenzone van deze competitie te komen. Natuurlijk worden in de tweede helft van het seizoen de belangrijkste punten verdeeld. Maar het is belangrijk om daar nu al een fundering onder te zetten.

ESTO gaat komende zaterdag op bezoek in en tegen Koudekerk. Zij staan nummer twee op de ranglijst en ESTO zal haar tanden moeten laten zien om de punten te pakken. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom / Han Koevoets (ESTO)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN