Gepubliceerd 18 november 2023

Voorzieningen voor fietsers krijgen hogere prioriteit in mobiliteitsvisie

De gemeente wil de komende periode in de kernen Bodegraven en Reeuwijk-Brug meer prioriteit geven aan voorzieningen voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en deelvervoer dan aan auto’s. In het landelijk gebied krijgt de auto wel een hogere prioriteit. Daar wordt bij nieuwbouwwijken een hogere parkeernorm gehanteerd dan in het stedelijk gebied. Dat is te lezen in de concept mobiliteitsvisie die a.s. woensdag 22 november in de commissie Ruimte wordt besproken.

wegwerkzaamheden goudse weg

Om de verkeersveiligheid te verhogen, zullen smalle wegen in het plassengebied voorzien worden van betere belijning. Zwaar verkeer wordt geweerd, alleen met een ontheffing mag zwaar verkeer nog door het plassengebied rijden. Met behulp van een camerasysteem voor kentekenregistratie kan hierop gehandhaafd worden.

Als de gemeenteraad de concept mobiliteitsvisie goedkeurt, zal deze vanaf 29 november gedurende 6 weken ter inzage worden gelegd voor inspraak en zienswijzen. De visie reikt tot 2035, inwoners moeten niet verwachten dat de openbare ruimte op korte termijn grondig zal worden verbouwd. De gemeente heeft weinig geld te besteden. De ideeën om ondergrondse parkeergarages in het centrum van Bodegraven aan te leggen zijn niet in de visie terechtgekomen.

Tekst Anneke Bekker
Bron:Agenda commissie Ruimte 22 november 2023

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN