Gepubliceerd 18 november 2023

Voorzieningen voor fietsers krijgen hogere prioriteit in mobiliteitsvisie

De gemeente wil de komende periode in de kernen Bodegraven en Reeuwijk-Brug meer prioriteit geven aan voorzieningen voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en deelvervoer dan aan auto’s. In het landelijk gebied krijgt de auto wel een hogere prioriteit. Daar wordt bij nieuwbouwwijken een hogere parkeernorm gehanteerd dan in het stedelijk gebied. Dat is te lezen in de concept mobiliteitsvisie die a.s. woensdag 22 november in de commissie Ruimte wordt besproken.

wegwerkzaamheden goudse weg

Om de verkeersveiligheid te verhogen, zullen smalle wegen in het plassengebied voorzien worden van betere belijning. Zwaar verkeer wordt geweerd, alleen met een ontheffing mag zwaar verkeer nog door het plassengebied rijden. Met behulp van een camerasysteem voor kentekenregistratie kan hierop gehandhaafd worden.

Als de gemeenteraad de concept mobiliteitsvisie goedkeurt, zal deze vanaf 29 november gedurende 6 weken ter inzage worden gelegd voor inspraak en zienswijzen. De visie reikt tot 2035, inwoners moeten niet verwachten dat de openbare ruimte op korte termijn grondig zal worden verbouwd. De gemeente heeft weinig geld te besteden. De ideeën om ondergrondse parkeergarages in het centrum van Bodegraven aan te leggen zijn niet in de visie terechtgekomen.

Tekst Anneke Bekker
Bron:Agenda commissie Ruimte 22 november 2023

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN