Gepubliceerd 3 juli 2021

Voorzichtig economisch herstel in Zuid-Holland

De economie in Zuid-Holland herstelt voorzichtig. Dat blijkt uit de jaarlijkse Economische Monitor 2021 van de Economic Board Zuid-Holland (EBZ).

Economische Monitor

In het tweede kwartaal van 2020 kreeg het vertrouwen van Zuid-Hollandse ondernemers een knauw. Het negatieve sentiment onder ondernemers strookt met de economische groeicijfers voor dat jaar. De Zuid-Hollandse economie kromp in 2020 met 2,3%. De krimp is fors, maar minder ernstig dan in Nederland als geheel, waar de krimp 3,7% betrof.

Het werkloosheidspercentage in Zuid-Holland ligt hoger dan het landelijke cijfer. En daarbinnen liggen de werkloosheidspercentages onder lager opgeleiden en mensen met een migratieachtergrond een stuk hoger dan gemiddeld.

De Groeiagenda Zuid-Holland zal bijdragen aan deze inclusieve duurzame economie met de focus op: kennis en innovatie, maakindustrie, energie, human capital en bereikbaarheid. 80 partijen in Zuid-Holland werken gezamenlijk aan deze agenda en investeren hierin jaarlijks €1,4 miljard.

Bron: Provincie Zuid-Holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN