5 november 2022

Voorstelling Water en Vuur op tv bij BR6

De musical Water en Vuur, die 1 oktober werd opgevoerd in het Evertshuis in Bodegraven, is opgenomen door BR6 en wordt vanavond, morgen- en maandagavond 7 november vanaf 20.30 uur uitgezonden op tv. De uitzending duurt tot 22.00 uur. De voorstelling is gemaakt in het kader van het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie en is in totaal acht keer opgevoerd in theaters langs de linie. De laatste voorstelling was 15 oktober in Gorinchem.

Musical Water en Vuur

Het verhaal gaat over de 21-jarige prins Willem III die tijdens het Rampjaar 1672 het leger leidt vanuit Bodegraven. Hij houdt het leger van de Franse Zonnekoning tegen met de Oude Hollandse Waterlinie. De Limburgse soldaat Jeff ontmoet in Nieuwerbrug Marieke, die wil voorkomen dat haar land onder water wordt gezet. Al hebben ze ieder een ander doel, de liefde trekt Jeff en Marieke steeds meer naar elkaar toe.

Burgers op de vlucht, belegerde steden en verwoeste dorpen. Een oorlogsverhaal dat na 350 jaar helaas nog heel actueel blijkt te zijn.

De opname is ook te zien op YouTube.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu