Gepubliceerd 5 november 2022

Voorstelling Water en Vuur op tv bij BR6

De musical Water en Vuur, die 1 oktober werd opgevoerd in het Evertshuis in Bodegraven, is opgenomen door BR6 en wordt vanavond, morgen- en maandagavond 7 november vanaf 20.30 uur uitgezonden op tv. De uitzending duurt tot 22.00 uur. De voorstelling is gemaakt in het kader van het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie en is in totaal acht keer opgevoerd in theaters langs de linie. De laatste voorstelling was 15 oktober in Gorinchem.

Musical Water en Vuur

Het verhaal gaat over de 21-jarige prins Willem III die tijdens het Rampjaar 1672 het leger leidt vanuit Bodegraven. Hij houdt het leger van de Franse Zonnekoning tegen met de Oude Hollandse Waterlinie. De Limburgse soldaat Jeff ontmoet in Nieuwerbrug Marieke, die wil voorkomen dat haar land onder water wordt gezet. Al hebben ze ieder een ander doel, de liefde trekt Jeff en Marieke steeds meer naar elkaar toe.

Burgers op de vlucht, belegerde steden en verwoeste dorpen. Een oorlogsverhaal dat na 350 jaar helaas nog heel actueel blijkt te zijn.

De opname is ook te zien op YouTube.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind is zuid tot zuidwest. De temperatuur is 6°C.

In de middag brede opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden tot zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht trekt er een regengebied over. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Maandag geen fijne dag. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het waait flink door. De thermometer geeft deze dag 7°C aan. 

Foto: Tonnie Kans op een bui

 

MEEST BEKEKEN