5 november 2022

Voorstelling Water en Vuur op tv bij BR6

De musical Water en Vuur, die 1 oktober werd opgevoerd in het Evertshuis in Bodegraven, is opgenomen door BR6 en wordt vanavond, morgen- en maandagavond 7 november vanaf 20.30 uur uitgezonden op tv. De uitzending duurt tot 22.00 uur. De voorstelling is gemaakt in het kader van het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie en is in totaal acht keer opgevoerd in theaters langs de linie. De laatste voorstelling was 15 oktober in Gorinchem.

Musical Water en Vuur

Het verhaal gaat over de 21-jarige prins Willem III die tijdens het Rampjaar 1672 het leger leidt vanuit Bodegraven. Hij houdt het leger van de Franse Zonnekoning tegen met de Oude Hollandse Waterlinie. De Limburgse soldaat Jeff ontmoet in Nieuwerbrug Marieke, die wil voorkomen dat haar land onder water wordt gezet. Al hebben ze ieder een ander doel, de liefde trekt Jeff en Marieke steeds meer naar elkaar toe.

Burgers op de vlucht, belegerde steden en verwoeste dorpen. Een oorlogsverhaal dat na 350 jaar helaas nog heel actueel blijkt te zijn.

De opname is ook te zien op YouTube.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu