Gepubliceerd 5 mei 2021

Voorstel half hockeyveld op sportveldencomplex aan de Groene Zoom

In de raadsinformatiebrief van het College van Burgemeester en Wethouders wordt aan de leden van de gemeenteraad voorgesteld om een half hockeyveld aan te leggen voor hockeyclub HCRB op het sportveldcomplex aan de Groene Zoom in Bodegraven.

• Het halve hockeyveld moet gaan komen over de tussenstrook tussen de korfbalvelden en het kunstgrasvoetbalveld met een klein deel daar nog overheen.

Twee varianten

In de brief geeft het college aan dat er twee varianten in de definitieve besluitvorming zijn betrokken:

Een half hockeyveld, over de tussenstrook tussen de korfbal- en de voetbalvelden en over een klein deel van het voetbalveld.

Een (tijdelijk) heel hockeyveld, over de tussenstrook en over circa de helft van het voetbalveld.

• Plattegrond boven: schematekening met half hockeyveld / Plattegrond onder: met heel hockeyveld.

Binnen het budget

Het halve hockeyveld zoals voorgesteld past binnen het budget (de budgetraming voor het halve veld bedraagt circa € 312.000 ex BTW, ex VAT/overhead). Het neemt een klein deel van het bouwoppervlak voor woningbouw weg. Ook al blijft HCRB dat betwisten, deze voldoet normatief volgens ons voor de actuele behoefte.

Buiten het budget en overcapaciteit

Het hele hockeyveld past niet binnen het budget (de budgetraming voor het hele veld bedraagt circa € 560.000,— ex BTW, ex VAT/overhead). Het neemt een aanzienlijk deel van het bouwoppervlak voor woningbouw weg. Ook al stelt HCRB dat een volledig derde veld nodig is voor de te verwachten groei van het aantal teams (waaronder ook trimteams), deze variant creëert in onze ogen overcapaciteit. Gezien het hele veld zowel niet in het budget past, én voor overcapaciteit zorgt, hebben wij besloten in te stemmen met een half hockeyveld. Ons inziens vormt dit een goed compromis, en wordt hiermee een passend alternatief geboden voor de komende 10 jaren. Ons streefbeeld blijft om op termijn de hockeyveldcapaciteit in Reeuwijkse Hout uit te breiden en de hockeyveldcapaciteit in Bodegraven op te heffen.

Aan HCRB wordt gevraagd in te stemmen met de aanleg van een half hockeyveld i.p.v. het huidige hockeyveld aan de Grutto dat dan beschikbaar komt voor een extra voetbalveld.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN