Gepubliceerd 14 juni 2023

Voorbereiding op hoger waterpeil Reeuwijk-Dorp

In het gebied ten oosten van de Visschouw en Brede Schouw en ten zuiden van de Dorpsweg in Reeuwijk-Dorp zal binnenkort het grondwaterpeil gelijk getrokken worden met de rest van de polder en met 60 cm stijgen. Om wateroverlast te voorkomen, komt er een grondwal achter de woningen aan de Visschouw en worden het weiland en een aantal tuinen aan de Brede Schouw opgehoogd. Het grondtransport begint half juni. De inwoners zijn door de gemeente per brief geïnformeerd.

Bron Google maps

Het Hoogheemraadschap Rijnland herziet op dit moment alle watervergunningen voor onderbemalingen. Onderbemaling leidt namelijk tot bodemdaling en hogere uitstoot van CO2 en methaan.

Bron: Wijkteam Reeuwijk-Dorp
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN