Gepubliceerd 15 april 2023

Voorbeeld van zelfregulatie in het verkeer

Op de Miereakker is niets geregeld met betrekking tot fietsers en voetgangers. Het leidt zelden tot problemen. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat fietsers en voetgangers heel goed samen kunnen. Helemaal op een plek waar relatief veel sociale controle is.

fietsers stappen netjes af in de drukte op de Miereakker

Op de Miereakker in Reeuwijk-Brug stond afgelopen zaterdag een kunststof Lakenvelder. Kinderen noemen het ook wel de duo-penottiekoe. Het was een actie van de lokale slager en lokale kaasboer die veel publiek trok omdat er wat te proeven viel.

Door de twee lakenvelder kraampjes, één met barbecue vlees en één met kaas, en de vele proevers was fietsen volstrekt onmogelijk. Dus stapte elke fietser af en stapte iets verderop weer op. Een fantastisch voorbeeld van zelfregulatie. En ja, er blijven altijd medeburgers die zich minder sociaal gedragen. Voor die groep helpt een verkeersbord ook niet.

Barend Tamerus.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN