26 februari 2023

Voor het eerst met gestandaardiseerde methode stembiljetten tellen

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaat de uitgebrachte stemmen bij verkiezingen voortaan tellen met de zogenoemde Craft Lean-methode. De voorzitters van de stembureaus krijgen twee avonden training om de methode onder de knie te krijgen. De methode wordt 15 maart voor het eerst toegepast.

Stempassen

Het sorteerproces kenmerkt zich door weinig loopbewegingen, duidelijke rolverdeling en een stap voor stap werkwijze. Het motto is dat het papier beweegt langs de sorteerstraten en niet de mens. Bij elke stap in het proces controleren de mensen elkaar, zodat fouten al tijdens het proces en niet aan eind pas ontdekt worden.

Inwoners van Bodegraven-Reeuwijk stemmen 15 maart voor het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Rijnland of Stichtse Rijnlanden en voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De Provinciale Staten kiezen de leden van de Eerste Kamer.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu