Gepubliceerd 26 februari 2023

Voor het eerst met gestandaardiseerde methode stembiljetten tellen

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaat de uitgebrachte stemmen bij verkiezingen voortaan tellen met de zogenoemde Craft Lean-methode. De voorzitters van de stembureaus krijgen twee avonden training om de methode onder de knie te krijgen. De methode wordt 15 maart voor het eerst toegepast.

Stempassen

Het sorteerproces kenmerkt zich door weinig loopbewegingen, duidelijke rolverdeling en een stap voor stap werkwijze. Het motto is dat het papier beweegt langs de sorteerstraten en niet de mens. Bij elke stap in het proces controleren de mensen elkaar, zodat fouten al tijdens het proces en niet aan eind pas ontdekt worden.

Inwoners van Bodegraven-Reeuwijk stemmen 15 maart voor het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Rijnland of Stichtse Rijnlanden en voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De Provinciale Staten kiezen de leden van de Eerste Kamer.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN