Gepubliceerd 25 mei 2024

Voor het drinkwater van morgen vandaag al aan de slag

Op 21 mei heeft Oasen tijdens de algemene vergadering het jaarverslag aangeboden aan haar aandeelhouders, de 21 gemeenten in het leveringsgebied van het drinkwaterbedrijf. Het verslag toont aan dat het drinkwater van morgen vandaag al om extra maatregelen vraagt. Oasen heeft de wettelijke en publieke taak om klanten van schoon drinkwater te voorzien. Dat lukt alleen als de rijksoverheid, gemeenten, waterschappen en provincies met elkaar samenwerken. De tijd begint echter te dringen. Zonder extra maatregelen is het onmogelijk iedereen in 2030 van betrouwbaar drinkwater te blijven voorzien. 

Er zijn forse investeringen noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er voldoende drinkwater is voor iedereen. Er zullen aanvullende winlocaties gevonden moeten worden. Oasen is afhankelijk van de overheid voor het krijgen van vergunningen om de aanvullende winlocaties te bemachtigen. Om voorbereid te zijn op de toekomst werkt Oasen aan de bescherming van drinkwaterbronnen, het vergroten van de drinkwaterproductie, het onderhoud van de infrastructuur en stimuleren van bewust en duurzaam drinkwatergebruik. De aandeelhouders hebben het jaarverslag goedgekeurd. Daarmee sluit het drinkwaterbedrijf een jubileumjaar af. In het jaarverslag 2023 wordt uitgebreid teruggeblikt op de inspanningen.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN