17 september 2021

Vóór 1 oktober valt beslissing voor clubs; horizontaal overstappen of niet!

Vóór 1 oktober moeten de zondagclubs in het amateurvoetbal hebben aangegeven of ze met hun 1e elftal in het seizoen 2022-2023 horizontaal willen overstappen naar het zaterdagvoetbal. En dat is nog een lastige keuze.

Ook de zondagclubs ESTO en RVC ’33 uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk staan voor deze keuze. Beide clubs komen momenteel met hun standaardelftal uit in de 2e Klasse C van het zondagvoetbal en worden het komend seizoen al geconfronteerd met verre uitwedstrijden in het district West I.

• Gaat ESTO met het 1e elftal naar de zaterdag?
• En maakt RVC ’33 een zelfde stap?

Leegloop zondagvoetbal

Inmiddels hebben al veel clubs bekend gemaakt de overstap te zullen gaan maken. Daaronder valt ook het Goudse DONK, dat nog een tegenstander is in de komende competitie voor ESTO en RVC ’33. En bij DONK zal het zeker niet blijven. Belangrijk voor ESTO en RVC ’33 zal zijn: Wat blijft er nog over van het zondagvoetbal als er zoveel clubs de overstap gaan maken? En wordt het aantrekkelijker om juist met het 1e elftal op zaterdag te gaan voetballen met een grote kans op leuke streekderby’s. En is er ruimte in de veldbezetting op de zaterdag.

Raadpleging

Zowel bij ESTO en RVC ’33 wordt de achterban geraadpleegd of daadwerkelijk in het seizoen 2022-2023 een overstap zal worden gemaakt. Zouden beide verenigingen dit gaan doen – en de kans daarop is groot – dan is bepalend hoe beide clubs eindigen in de komende competitie. Bij degradatie naar de 3e klas moet er ingestroomd worden in de 3e klas van het zaterdagvoetbal. Bij handhaving kan worden ingestroomd in de 2e klas op zaterdag.

Geest uit de fles

Het zal duidelijk zijn dat bij het zondagvoetbal de geest uit de fles is. En met zoveel ‘overstappers’ het standaardvoetbal op de zondag op sterven na dood is. Een ontwikkeling die er een paar jaar geleden al zat aan te komen!

Op 1 oktober zal er duidelijkheid zijn hoeveel clubs met hun 1e elftal de overstap naar het zaterdagvoetbal gaan maken.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu