18 september 2021

Volledig Hollands podium op NK polsstokverspringen bij de senioren

Het NK polsstokverspringen in Burgum (Fr) gaf bij de senioren een volledig Hollands podium. Wouter van Midden werd de verrassende kampioen met 21,42 m en in z’n kielzog trok hij Jaco de Groot (21,03 m) en Erwin Timmerarends (20,90 m) naar de 2e en 3e plaats.

• Wouter van Midden met 21,42 de nieuwe nationaal kampioen bij de senioren. (Archieffoto)

Al heel vroeg

Wouter van Midden werd niet direct tot de kanshebbers gerekend. Al in de 2e ronde verraste de Vlistenaar met een verbluffende sprong. Met 21,42 m bracht hij een afstand op het scorebord waar alle concurrenten zich stuk op beten. Heel lang moest de Vlistenaar wachten of zijn afstand wel voldoende was voor de nationale titel. Maar het bleek genoeg. Zelf was hij ook verrast met z’n supersprong wat tevens een pr was.

3e plek

Voor Erwin Timmerarends verliep het NK stukken beter dan vorig jaar. Toen wist de Bodegraver de finale niet te halen. Timmerarends kwam in de 2e ronde tot een afstand van 20,90 m, waarmee hij zelfs een ronde lang de 2e plaats bezette. In de 3e ronde ging drievoudig kampioen Jaco de Groot met 21,03 m hem toch nog voorbij. In de finale met veel natsprongen kwam geen verandering meer in het klassement.

• Erwin Timmerarends 3e tijdens het NK in Burgum. (Archieffoto)

Voor titelverdediger Rian Baas verliep het NK ronduit teleurstellend. De Utrechter bleef steken op 20,04 m waarmee hij 7e werd en daarmee ook niet de finale haalde.

Indruk

Bij de junioren maakte Reinier Overbeek indruk. In z’n laatste beurt sprong de Benschopper met 21,22 m naar de nationale titel.

NK fierljeppen bij Omrop Fryslan:

Het NK polsstokverspringen is terug te zien bij de Omrop Fryslan. De sprongen van Erwin Timmerarends zijn o.a. te vinden op 2:13.17 / 2:34.09/3:25.40.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu