Gepubliceerd 20 maart 2024

Volgens wijkteam geen draagvlak voor extra ontsluitingsroute Reeuwijk-Dorp

Reeuwijk -Dorp moet beter bereikbaar worden vinden de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen. Bodegraven-Reeuwijk werkt sinds 2021 samen voor een meer veilige Brugweg en een goede ontsluiting van Reeuwijk-Dorp. Volgens de dorpsvisie van wijkteam Reeuwijk-Dorp is de bereikbarheid geen probleem en is er weinig draagvlak voor een betere ontsluiting.

Onderzoek naar de beste optie
Om de Brugweg minder druk en veiliger te maken worden er drie routes onderzocht. Het gaat uiteindelijk om een tracé voor de nieuwe weg aan de oostkant van de A-12 tussen de Reewal en de Nieuwdorperweg. Aan de westkant is dat tussen de Reewal en de Henegouwerweg. Na het verkeersonderzoek wordt een plan van aanpak gemaakt om de haalbaarheid van de drie ontsluitingsroutes verder te bekijken.

Weinig draagvlak bij inwoners Reeuwijk-Brug
Op 7 februari 2024 sprak Maria Dorresteijn namens het wijkteam Reeuwijk-Dorp de gemeenteraad toe. Zij vertelde dat er in Reeuwijk-Dorp geen draagvlak is voor nieuwe weg naar Reeuwijk-Dorp, omdat de inwoners bang zijn dat deze weg sluipverkeer aantrekt. Volgens haar is er zelfs een actiegroep in oprichting die juridisch stappen tegen het plan overweegt. Inmiddels kiest het vrachtverkeer regelmatig een route via de Tempeldijk en is de verkeersoverlast op de Brugweg afgenomen. Zij adviseert de gemeenteraad de oorspronkelijke doelstelling ‘fietsveiligheid op de Brugweg’ goed voor ogen te houden. Het lijkt er nu op dat de bereikbaarheid van Reeuwijk-Dorp de doelstelling is, terwijl de bereikbaarheid van Dorp geen probleem is.

Kijk hier de inspraak terug.

Tekst Wim Minnaard en Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN