14 november 2022

Vogelgriep vastgesteld in Zegveld

In Zegveld is vogelgriep vastgesteld op een kleinschalige houderij met circa 100 sierwatervogels. Ook bevinden er zich wilde vogels. De aanwezige vogels worden geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), om verspreiding van het virus te voorkomen.

Binnen 10 kilometer rond de locatie bevinden zich geen pluimveebedrijven met dieren. Wel staat er een bedrijf leeg, omdat het 11 oktober werd geruimd vanwege een besmetting in het nabijgelegen Bodegraven.

Binnen de beperkingszone geldt een vervoersverbod dat betrekking heeft op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu