Gepubliceerd 25 januari 2024

Voetbalkraker Rohda’76 VR1 – DONK VR1

Vrouwen 1 van Rohda’76 draait tot nu toe een topseizoen en voert in de vierde klas de ranglijst aan. DONK 1 staat tweede op drie punten achterstand, maar moet nog een wedstrijd inhalen. Komende zaterdag 27 januari treffen de nummers één en twee elkaar in Bodegraven.

Alle vertrouwen

Aan de vooravond van de topper heeft aanvoerder Britt van der Lugt er alle vertrouwen in dat de punten op De Broekvelden blijven. ,,Het helpt dat we dit jaar een selectie hebben. Als het moet kunnen we aanvullen met speelsters uit het tweede elftal. We trainen goed en versterken elkaar,” weet de 21-jarige aanvoerder. Ze ziet meer sterke punten. ,,Ons doorzettingsvermogen en onze vechtlust, we geven gewoon alles. En we hebben meiden die echt goed kunnen voetballen,” beklemtoont de middenvelder de kwaliteiten van het team. Ze doelt dan ongetwijfeld ook op het scorend vermogen binnen het elftal. Norine Kattenberg heeft er deze competitie al 10 in liggen, Marjolein van den Dool 7 en Britt zelf 6.

● Britt van der Lugt (r) aan de bal tegen RVC’33. (Foto: Don van der Meer)

Het is nog (lang) niet zover, maar promotie naar de derde klas ziet Britt wel zitten. ,,Dat is toch weer een stapje hoger. We willen nog oefenwedstrijden spelen tegen derdeklassers. Ja, ook tegen ESTO.” Dus alvast ruiken aan het derde klasniveau.

Tot slot. Durft Britt ook een gokje te wagen op de einduitslag? ,,Ik hoop dat we met 3-1 winnen.”

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN