Gepubliceerd 25 januari 2024

Voetbalkraker Rohda’76 VR1 – DONK VR1

Vrouwen 1 van Rohda’76 draait tot nu toe een topseizoen en voert in de vierde klas de ranglijst aan. DONK 1 staat tweede op drie punten achterstand, maar moet nog een wedstrijd inhalen. Komende zaterdag 27 januari treffen de nummers één en twee elkaar in Bodegraven.

Alle vertrouwen

Aan de vooravond van de topper heeft aanvoerder Britt van der Lugt er alle vertrouwen in dat de punten op De Broekvelden blijven. ,,Het helpt dat we dit jaar een selectie hebben. Als het moet kunnen we aanvullen met speelsters uit het tweede elftal. We trainen goed en versterken elkaar,” weet de 21-jarige aanvoerder. Ze ziet meer sterke punten. ,,Ons doorzettingsvermogen en onze vechtlust, we geven gewoon alles. En we hebben meiden die echt goed kunnen voetballen,” beklemtoont de middenvelder de kwaliteiten van het team. Ze doelt dan ongetwijfeld ook op het scorend vermogen binnen het elftal. Norine Kattenberg heeft er deze competitie al 10 in liggen, Marjolein van den Dool 7 en Britt zelf 6.

● Britt van der Lugt (r) aan de bal tegen RVC’33. (Foto: Don van der Meer)

Het is nog (lang) niet zover, maar promotie naar de derde klas ziet Britt wel zitten. ,,Dat is toch weer een stapje hoger. We willen nog oefenwedstrijden spelen tegen derdeklassers. Ja, ook tegen ESTO.” Dus alvast ruiken aan het derde klasniveau.

Tot slot. Durft Britt ook een gokje te wagen op de einduitslag? ,,Ik hoop dat we met 3-1 winnen.”

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN