Gepubliceerd 10 juli 2022

Vocaal Ensemble ‘Lobet den Herrn’ zoekt projectzangers

Vocaal Ensemble ‘Lobet den Herrn’ wil op 9 december 2022 het Gloria en het Magnificat van A.Vivaldi gaan uitvoeren in de Hervormde Dorpskerk te Bodegraven. Daarnaast willen zij enkele koralen uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach laten horen. Het koor staat onder leiding van Maarten Koopman.

Lobet den Herrn

Repetities
Lobet den Herrn stelt de repetities open voor projectzangers die aan dit concert willen meewerken. Zangers die in staat zijn thuis de muziek in te studeren zijn welkom. Er wordt gerepeteerd op woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur in de Ichtuskerk, Stationsweg 17 te Bodegraven. Aanmelden kan tot en met 29 augustus 2022 via info@lobetdenherrn.nl. Meer informatie is te vinden op www.lobetdenherrn.

Het Magnificat
Gloria betekent letterlijk: ‘Eer aan God in de hoogste’. Het eerste gedeelte van het Gloria bestaat uit een Latijnse vertaling van de lofprijzing op de Drie-eenheid van God. Het Magnificat wordt ook wel de lofzang van Maria genoemd en is te vinden in de Bijbel in het evangelie van Lukas 1: 46-55. De naam ‘Magnificat’ dankt het lied aan de eerste woorden in de Latijnse versie, Magnificat anima mea Dominum, wat betekent: ‘Mijn ziel verheerlijkt de Heer’. De stukken worden uitgevoerd met orgel, ensemble, koor en solisten.

De muziek is alvast te beluisteren op: https://www.youtube.com/watch?v=OvZYhxT5Mf8 En: https://www.youtube.com/watch?v=kGJYPSSJM7k

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN