26 juni 2022

Vlister Bokaal voor Paul van Meijeren | Erwin Timmerarends tweede

Paul van Meijeren werd afgelopen zaterdag de verrassende winnaar van de Vlister Bokaal. De Zegvelder sprong in groep 2 in de topklasse bij de senioren naar 18,97 m. Favoriet voor de zege Erwin Timmerarends werd tweede met 18,86 m. Verre sprongen waren in Vlist niet te bewonderen. Ondanks het vrij goede weer kwam alleen Reinier Overkamp bij de junioren in de topklasse over de 19 metergrens met 19,39 m.

● Paul van Meijeren werd de verrassende winnaar bij de senioren.

Rood

Van Meijeren sprong in de 3e ronde naar 18,97 m en moest afwachten of de springers in groep 1 daar nog overheen gingen. Erwin Timmerarends kwam in z’n tweede sprong met 18,86 m al dicht in de buurt. Hij leek in z’n volgende poging Van Meijeren nog te hebben overtroffen, maar de Bodegraver sprong in het rood, omdat hij de toegestane tijd voor z’n sprong had overschreden. De op vakantie zijnde Rian Baas blijft leider in het klassement. Erwin Timmerarends, die vooral tijdens het nationaal kampioenschap op 3 september in Linschoten wil gaan pieken, staat tweede.

● Erwin Timmerarends sprong in Vlist naar 18,86 m. Het was niet genoeg voor de 1e plaats.

Topklasse meisjes

Lieke Stolwijk werd winnares bij de meisjes topklasse. De Bodegraafse springster kwam in de 3e ronde tot 13,76 m. En die afstand bleek de winnende te zijn, want ook klassementleidster Talina van der Wind uit Snelrewaard moest met 13,32 m passen.

● Lieke Stolwijk in haar sprong naar de winnende afstand bij de meisjes topklasse.

Tweekamp

De wedstrijden in Vlist waren voor een aantal polsstokverspringers nog een laatste kans om door te dringen in de Hollandse selectie die a.s. zaterdag 2 juli in het Friese It Heidenskip gaat aantreden tegen de Friese springers. Voor Jaco de Groot blijft, ondanks een wildcard, dat nog een vraagteken. De Kameriker kampt al een poos met een blessure.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu