Gepubliceerd 27 juli 2022

Vlaggen binnenkort van lantaarnpalen gehaald

In de afgelopen weken zijn er in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk omgekeerde vlaggen aan lantaarnpalen gehangen. Dit is een protestactie vanuit de agrarische wereld, gericht tegen het stikstofbeleid van de regering.

Protestactie agrariërs

Het college van B&W toont begrip voor de zorgen van de agrariërs en ook voor deze actie. Maar na twee weken is het tijd om de vlaggen weer van de openbare weg te verwijderen, gelet op de openbare orde en verkeersveiligheid.

Burgemeester Erik van Heijningen: “Het siert de agrariërs als ze de vlaggen zelf weer van de lantaarnpalen af gaan halen. Ik denk dat ze van een geslaagde actie mogen spreken.”

Als de vlaggen onverhoopt niet binnen één week zijn verwijderd, worden deze in opdracht van het college weggehaald.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN