Gepubliceerd 10 november 2023

Vijfde boekje Oud ‘Boreft’ Kerkstraat 1 verschenen

Na het succes van de eerste vier boekjes over Oud Boreft dat Luuk Boerma in samenwerking met Cock Karssen heeft uitgebracht, is nu het vijfde exemplaar ‘Kerkstraat 1’ verschenen.

Met 120 historische foto’s, in 61 pagina’s, wordt de geschiedenis van de oostelijke Kerkstraat, de Bouwsteeg en het Marktplein, in beeld gebracht. De vele winkels die de straat heeft gehuisvest, de kaaspakhuizen, de Nutskleuterschool en het Weeshuis komen allen aan bod. Verder is er ook geschreven over de verzetsdaden van een aantal Kerkstraatbewoners tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Cock Karssen heeft besloten om de historie van deze straat over twee boekjes te verdelen. Het tweede boekje, Kerkstraat 2, met onder andere de geschiedenis van de westelijke Kerkstraat, de Dorpskerk en de kaasmarkt zal volgend jaar verschijnen. Het boek is te koop bij de boekhandel in de Wilhelminastraat in Bodegraven.

Bron: persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN