Gepubliceerd 10 november 2023

Vijfde boekje Oud ‘Boreft’ Kerkstraat 1 verschenen

Na het succes van de eerste vier boekjes over Oud Boreft dat Luuk Boerma in samenwerking met Cock Karssen heeft uitgebracht, is nu het vijfde exemplaar ‘Kerkstraat 1’ verschenen.

Met 120 historische foto’s, in 61 pagina’s, wordt de geschiedenis van de oostelijke Kerkstraat, de Bouwsteeg en het Marktplein, in beeld gebracht. De vele winkels die de straat heeft gehuisvest, de kaaspakhuizen, de Nutskleuterschool en het Weeshuis komen allen aan bod. Verder is er ook geschreven over de verzetsdaden van een aantal Kerkstraatbewoners tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Cock Karssen heeft besloten om de historie van deze straat over twee boekjes te verdelen. Het tweede boekje, Kerkstraat 2, met onder andere de geschiedenis van de westelijke Kerkstraat, de Dorpskerk en de kaasmarkt zal volgend jaar verschijnen. Het boek is te koop bij de boekhandel in de Wilhelminastraat in Bodegraven.

Bron: persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN