Gepubliceerd 3 mei 2024

Vijf miljoen subsidie voor betaalbare woningen aan de Noordkade

De gemeente Waddinxveen heeft een Woningbouwimpuls subsidie van vijf miljoen euro gekregen voor het ontwikkelproject Noordkade. Hierdoor wordt de haalbaarheid van het bouwen van 1.500 nieuwe, en grotendeels betaalbare woningen vergroot. De vraag naar woningen is landelijk gezien sterk toegenomen, maar de bouw van woningen is achtergebleven. Hierdoor is er nu een groot tekort aan betaalbare en geschikte woningen.

In de zesde ronde van de woningbouwimpuls is Waddinxveen één van de 39 gemeenten die een subsidie heeft gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse zaken). De Woningbouwimpuls geeft een gemeente de kans om extra aandacht te geven aan de bouw van betaalbare woningen voor starters en mensen met een laag of middeninkomen. Wethouder Albert Kerssies wil  zo snel mogelijk aan de slag en het voorleggen aan de gemeenteraad en in gesprek gaan met onder andere een woningcorporatie.

De gemeente Waddinxveen wil het verouderde bedrijventerrein aan de Noordkade ontwikkelen tot een aantrekkelijk woon-werkgebied. In de ontwikkeling is ruimte voor ongeveer 1.500 woningen, waarvan minimaal 50 procent betaalbare woningen. Dit gaat om sociale huur, middenhuur en betaalbare koopwoningen (tot 355.000 euro). Begin 2022 heeft de gemeenteraad de stedenbouwkundige visie voor de Noordkade vastgesteld. De projectbegroting op basis van de visie is niet sluitend. Daarom heeft de gemeente de woningbouwimpuls subsidie aangevraagd. Het toekennen van de subsidie vergroot de haalbaarheid van de ontwikkeling van de Noordkade. Met de subsidie is het mogelijk om de gemeentelijke ambities op het gebied van betaalbare woningen, duurzaamheid, klimaatadaptatie en biodiversiteit te realiseren.
Tekst: Bianca Verzijl
Foto: Gemeente Waddinxveen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN