26 april 2023

Vijf Koninklijke onderscheidingen in Bodegraven-Reeuwijk

Woensdag zijn in zalencentrum De Brug in Reeuwijk vijf inwoners benoemd in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om Henk Pauw, Leonne Dikmans, Greet Meijers, Joost Rooms en Matthijs Warnaar. Het gaat om mensen die zich belangeloos inzetten voor de buurt, de kerk, vluchtelingen, ouderen of kinderen.

Henk Pauw

Henk Pauw is duizendpoot bij Zorgcentrum Vijverhof, de Protestantse Wijkgemeente Emmaüs en de Protestants Christelijke Ouderen Bond.

Leonne Dikmans

Leonne Dikmans is actief in Waarder, organiseert dorpsfeesten, zoals de intocht van Sinterklaas en Koningsdag. Ze was mantelzorgster voor haar buurvrouw en actief bij de Wierickeruiters.

Greet Meijers

Greet Meijers was van beroep verpleegkundige en is internationaal actief bij het zendings- en ontwikkelingswerk voor de Kerk in Aktie Wereldwijd. Ze zet zich in voor vluchtelingen, mantelzorgers en hulpbehoevenden in het buitenland.

Joost Rooms

Joost Rooms verricht veel werk voor de Sint Willibrordus kerk en is regelmatig te vinden op de duo-fiets met mensen uit Vijverhof of via de Zonnebloem. Hij is ook betrokken bij de organisatie van de Avond4Daagse.

Matthijs Warnaar

Matthijs Warnaar is medeoprichter van en de spil bij de lokale omroep BR6. Hij komt op voor huurders die zich slecht kunnen verdedigen en is betrokken bij de opzet van kerkdiensten voor geestelijke gehandicapten op de Hooge Burch in Zwammerdam.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu