Gepubliceerd 26 april 2023

Vijf Koninklijke onderscheidingen in Bodegraven-Reeuwijk

Woensdag zijn in zalencentrum De Brug in Reeuwijk vijf inwoners benoemd in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om Henk Pauw, Leonne Dikmans, Greet Meijers, Joost Rooms en Matthijs Warnaar. Het gaat om mensen die zich belangeloos inzetten voor de buurt, de kerk, vluchtelingen, ouderen of kinderen.

Henk Pauw

Henk Pauw is duizendpoot bij Zorgcentrum Vijverhof, de Protestantse Wijkgemeente Emmaüs en de Protestants Christelijke Ouderen Bond.

Leonne Dikmans

Leonne Dikmans is actief in Waarder, organiseert dorpsfeesten, zoals de intocht van Sinterklaas en Koningsdag. Ze was mantelzorgster voor haar buurvrouw en actief bij de Wierickeruiters.

Greet Meijers

Greet Meijers was van beroep verpleegkundige en is internationaal actief bij het zendings- en ontwikkelingswerk voor de Kerk in Aktie Wereldwijd. Ze zet zich in voor vluchtelingen, mantelzorgers en hulpbehoevenden in het buitenland.

Joost Rooms

Joost Rooms verricht veel werk voor de Sint Willibrordus kerk en is regelmatig te vinden op de duo-fiets met mensen uit Vijverhof of via de Zonnebloem. Hij is ook betrokken bij de organisatie van de Avond4Daagse.

Matthijs Warnaar

Matthijs Warnaar is medeoprichter van en de spil bij de lokale omroep BR6. Hij komt op voor huurders die zich slecht kunnen verdedigen en is betrokken bij de opzet van kerkdiensten voor geestelijke gehandicapten op de Hooge Burch in Zwammerdam.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN