7 januari 2022

Videoboodschap van waarnemend burgemeester Van Heijningen op tv

In 2022 herdenken we het rampjaar 1672, toen de Fransen plunderend door het land trokken. Uiteindelijk werden ze verslagen nadat ze door het ijs van De Oude Hollandse Waterlinie zakten.

Burgemeester Erik van Heijningen wandelt met Bjorn Remmerswaal over Fort Wierickerschans terwijl hij de inwoners ban Bodegraven-Reeuwijk moed inspreekt tijdens de huidige ramp met de coronapandemie. Destijds was het volk redeloos, leek de regering radeloos en leek het land reddeloos. Hij roept op om niet redeloos te zijn maar aardig en goed voor elkaar te zorgen.

Omdat er heel veel evenementen en ook de nieuwjaarsreceptie niet kan doorgaan vanwege de coronamaatregelen heeft hij een videoboodschap ingesproken die elk oneven uur te zien is op tv.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken, opklaringen en later buien

In de ochtend is het bewolkt en in eerste instantie zijn er nog opklaringen. De zwakke wind is zuidoost. In de loop van de middag en inde avond vallen er enkele buien. De matige wind draait naar de westhoek. Het kwik loopt op naar 21°C maar in de buien zakt de temperatuur een aantal graden. 

Foto: Weerwoord.be Later buien

 

De nacht verloopt bewolkt waaruit wat regen kan vallen. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Dinsdag wisselend bewolkt en opklaringen. In de ochtend vallen er regenbuien. De matige en af en toe vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 17°C wordt het niet.

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu