20 oktober 2020

Verspreiding corona in de regio Hollands Midden week 42

In de week van 12 oktober zijn er 15216 personen getest in de corona teststraten. Hiervan bleek 15,8% positief, opnieuw een stijging vergeleken vorige week. Het is belangrijk je aan de maatregelen te houden en je sociale ontmoetingen te beperken. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. 

De cijfers

Niet iedereen werd in de eigen regio getest. Er zijn ook testen afgenomen in teststraten van buurregio’s.​ In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- & verzorgingshuizen samen testten 2875 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 12 personen aan de gevolgen van het coronavirus.

Neem een mondkapje mee naar de teststraat

De GGD wil niet dat u corona krijgt bij een bezoek aan een teststraat. Daarom zijn naast alle maatregelen in de teststraten zoals looproutes, desinfectiemiddelen en ventilatie, ook mondkapjes noodzakelijk. Bijna 16% van de bezoekers heeft namelijk corona. Helaas neemt lang niet iedereen het gevraagde mondkapje mee. De GGD deelt nu nog mondkapjes uit, maar kan dit niet blijven doen.

Veel vragen over quarantaine

Bij het callcenter van de GGD gaat een groot deel van de vragen over quarantaine. De meest gestelde vraag is: “mag ik eerder uit quarantaine als ik geen klachten heb?”. Het antwoord op die vraag is nee, u moet echt tien dagen in quarantaine blijven. Als u met iemand in contact bent geweest die corona heeft, kan u tot tien dagen na dat contact klachten krijgen. Het kan dus zo zijn dat u pas op dag 9 of 10 klachten krijgt. Daarnaast is het zo dat iemand twee dagen voordat hij of zij klachten krijgt al besmettelijk is. Dan vorm je dus al een risico voor je omgeving. Het is dus echt belangrijk om tien dagen thuis in quarantaine te blijven.

0 Shares
Sluit Menu