4 augustus 2022

Versnelde procedure voor 33 statushouders in Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft de opgave om 33 statushouders volgens een versnelde procedure binnen zes weken te huisvesten. Het grootste deel van deze statushouders is alleenstaand, al dan niet in afwachting van gezinshereniging. De corporaties hebben nu al 14 woningen op korte termijn beschikbaar. Voor de overige woningzoekenden heeft dit tot gevolg dat er weinig eenpersoonswoningen (€ 633,25 per maand) meer kunnen worden toegewezen.

Weideveld

Volgende taakstelling
Om aan de taakstelling van de tweede helft van het jaar te voldoen, zal gekeken worden naar voorzieningen in bestaande gebouwen, waar statushouders vooruitlopend op toewijzing van definitieve woonruimte, al kunnen wonen en inburgeren in de sub-regio waaraan zij gekoppeld zijn..
Met de corporaties is afgesproken dat het aandeel woningen dat wordt toegewezen aan woningzoekenden met urgentie, tijdelijk wordt verhoogd van 35% tot maximaal 50%. Op deze manier komen ook anderen met urgentie aan bod voor een woning en blijft er ook voor de reguliere woningzoekenden aanbod over.

Langere termijn
Om op de langere termijn aan de taakstelling te kunnen voldoen wordt op dit moment gezocht naar de mogelijkheid van tijdelijke woningen. De provincie Zuid-Holland heeft aangeboden om te helpen zoeken naar geschikte locaties voor de bouw van flexwoningen en/of het ombouwen van leegstaande panden. Zij bieden daarbij ook expertise en capaciteit aan.
Daarnaast is er vergevorderd overleg met de corporaties om in een aantal woningen meerdere statushouders in één woning te huisvesten.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu