Gepubliceerd 20 mei 2024

Verrassende ontknoping in de 5e klasse B

Niet koploper Bolnes en ook niet WDS als nummer 2 op de ranglijst sleepte het kampioenschap in de 5e klasse B over de streep. Maar het was verrassend SPV’81 dat na de laatste competitieronde de kampioensvlag kon hijsen. De Polsbroekers gaven WDS met 4-2 het nakijken, dat nu via nacompetitie moet proberen de 4e klas te bereiken.

Regie van de wedstrijd

SPV’81 kwam na amper 8 minuten al aan de leiding door een doelpunt van Stijn Achterberg: 1-0. SPV’81 bepaalde daarna ook de regie van de wedstrijd en kwam in de 32e min. op 2-0. WDS-goalie Tim v.d. Heuvel loste de bal en de rebound werd een simpele prooi voor Stijn Achterberg. Op slag van rust verkleinde WDS toch nog de achterstand door een benutte strafschop van Elwin v.d. Stigchel: 2-1.

Na rust prikte Lex van Maurik in de 51e min. met een fraaie vrije schop weer voor SPV’81 raak: 3-1. Uit een scrimmage bracht Elwin v.d.Stigchel met de 3-2 de spanning weer terug. Echter in de blessuretijd viel nog de 4-2 voor SPV’81 en kon daarna het onverwachte kampioenschap uitbundig gevierd worden door de Polsbroekers.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN