Gepubliceerd 17 juni 2021

Verkiezing Meest toegankelijke gemeente

De gemeente Oudewater doet mee aan de verkiezing ‘Meest toegankelijke gemeente van Nederland’. Daarmee wil Oudewater het onderwerp van toegankelijkheid onder de aandacht brengen. Volgens burgemeester De Vries is dat belangrijk.

Mensen met een handicap zouden vaak niet naar de binnenstad gaan. Oudewater zou met een rolstoel of rollator zou onvoldoende toegankelijk zijn. Oudewater wil met de deelname een eerste stap zetten voor een toegankelijke gemeente.

Burgemeester De Vries is er zeker van dat Oudewater nu niet gaat winnen. Met deze verkiezing hoopt Oudewater een beter beeld te krijgen van toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke handicap.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN