Gepubliceerd 5 maart 2024

Verkeersboetes flink omhoog

Geen richting aangeven of te hard rijden: vanaf vrijdag 1 maart zijn de verkeersovertredingen zoals door rood rijden; onnodig links rijden; onnodig parkeren op een invalidenparkeerplaats en telefoon vasthouden tijdens het rijden fors meer geld gaan kosten. Vanaf die dag zijn de boetebedragen namelijk met zo’n 10 procent verhoogd. Wat neerkomt voor het telefoon vasthouden tijdens het rijden, op 420 euro en door door rood rijden op 300 euro.


De verhoging van de boetes werd in april vorig jaar in de voorjaarsnota van het kabinet bekend gemaakt. De stijging van 10 procent bestaat voor 5,7 procent uit inflatiecorrectie. De overige 4,3 procent moet gaan bijdragen aan het dekken van het overheidstekort. Daarnaast worden er meer flitspalen geplaatst, vooral op de N-wegen.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN