Gepubliceerd 25 mei 2021

Verhoging eigen bijdrage collectief vervoer alleen in de spits

De gemeenteraad heeft vorig jaar in de routekaart sociaal domein opgenomen om 10.000 euro te besparen op het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (Groene Hart Hopper).

Het college stelt voor om de eigen bijdrage voor een rit tijdens de spitsuren te verhogen. De vervoerder hoopt daarmee een betere spreiding te krijgen van ritten gedurende de dag, waardoor busjes en chauffeurs efficiënter ingezet kunnen worden.

archieffoto

Wethouder Odd Wagner vindt het een redelijk voorstel omdat in het openbaar vervoer ook korting wordt gegeven in de daluren. Mocht de tariefverhoging onvoldoende besparing opleveren dan kunnen de tarieven per 1 januari 2022 weer aangepast worden volgens hem.

Els Oliwkiewicz (CU) en Monique Jonker (PvdA) zijn bang dat de besparing van 10.000 euro niet wordt gehaald als inwoners met een WMO indicatie inderdaad in de daluren gaan reizen en stellen voor om de eigen bijdrage te verhogen ongeacht het tijdstip van de rit. Dat bleek afgelopen woensdag tijdens de bespreking in de commissie Samenleving. In de gemeenteraadsvergadering van 26 mei komen zij met een amendement.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN