Gepubliceerd 15 juni 2023

Vereniging Eymbert wil Ziendeweg open houden

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft aangekondigd dat de Ziendeweg, de weg tussen Nieuwkoop en Bodegraven, wordt afgesloten voor auto’s, motoren en ander gemotoriseerd vervoer. Er ontstaat dan een mooi rustig fietspad. Alleen voertuigen met ontheffing mogen er nog rijden. Omwonenden die de weg nu gebruiken om naar hun werk, familie of bijvoorbeeld het NS station in Bodegraven te gaan, zijn er tegen en hebben zich verzameld in de vereniging Eymbert. Zij willen de weg graag veilig open houden en een fietspad naast de Ziendeweg aanleggen. Om dat te kunnen betalen is een inzamelingsactie (www.eymbert.nl/donatie) gestart.

Zienswijzen kunnen nog tot voor 22 juni ingediend worden bij de gemeente Alphen aan den Rijn.

Bron persbericht
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN