Gepubliceerd 5 mei 2024

Verdubbeling spoor Leiden – Utrecht vertraagd

Sinds eind 2021 rijdt de trein op het traject Leiden – Utrecht in beide richtingen 4 keer per uur in de brede spits. Het doel is nu om een station Hazerswoude-Rijndijk aan te leggen en de trein ook in de daluren tussen 10:00 en 15:00 uur 4 keer per uur te laten rijden. Hiervoor zijn ingrijpende wijzigingen aan het spoor nodig, zoals spoorverdubbeling op een gedeelte van het traject en het sneller laten rijden van de trein op een ander deel van het traject.


In het najaar van 2023 is geconstateerd dat de kosten van het spoorprogramma aanzienlijk zijn gestegen. Dit betreft zowel het station Hazerswoude-Rijndijk als de ongelijkvloerse spoorkruising en aansluiting van de Burgemeester Smeetsweg in Zoeterwoude op de rijksweg N11. Sindsdien worden alle onderdelen van het programma nader onderzocht, waarbij wordt gekeken naar mogelijkheden om binnen het beschikbare budget het programma als geheel te realiseren.

Alle onderdelen van het project hangen samen, en om de maakbaarheid aan te tonen zijn extra technische vervolgonderzoeken nodig. Daardoor kost het meer tijd om alle opties uit te werken en naast elkaar te leggen. In het najaar van 2024 verwachten de betrokken partijen gezamenlijk een keuze te kunnen maken over de voorkeursvariant en de vervolgstappen.

Bron: Provincie Zuid-Holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, zon en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke noordwestenwind bij een temperatuur van 16°C.

In de middag opklaringen en een enkele bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht brede opklaring en later kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zaterdagochtend wolken en zonnige momenten. De zwakke wind is noord tot noordwest. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond wolken, opklaringen en een enkele stevige bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. De temperatuur loopt op naar 20°C.

De nacht verloopt vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Zondag een mix van wolken, opklaringen en buien. Bij een noordwestenwind geeft de thermometer in de middag 20°C aan.

Foto: De Betuwe fotograaf Zon en wolken

 

MEEST BEKEKEN