Gepubliceerd 18 december 2023

Verdienstelijk gelijkspel voor De Rijnstreek

De Rijnstreek pakte een verdienstelijk punt tegen Stolwijk. De Stolwijkers aan het begin van de wedstrijd nog koploper in de 5e klasse B kwamen niet verder dan 3-3. En keken zelfs nog even tegen een 3-2 achterstand.

Invallers

De Rijnstreek miste tegen Stolwijk een zestal basisspelers maar wist toch goed tegenstand te bieden. Stolwijk probeerde De Rijnstreek op eigen helft vast te zetten, terwijl De Rijnstreek op de counter loerde. In de 7e min. kwam Stolwijk toch al snel op voorsprong: 0-1.

Gelijkmaker

De Rijnstreek bleef het Stolwijk lastig maken. En binnen het kwartier had Ringo v.d. Berg de 1-1 te pakken. De Rijnstreek-spits soleerde knap door de zestien om vervolgens het net te vinden. In de 44e min. werd het toch weer 1-2 voor Stolwijk. Doelman Simon van Rooijen (hij verving de geblesseerde Maurice v.d. Vis) bracht een Stolwijker ten val, waardoor de gasten via een benutte strafschop toch met 1-2 de rust in gingen.

Mouwen opgestroopt

In de 2e helft stroopte De Rijnstreek de mouwen weer op en kwam al gauw op 2-2. Via een schitterend uitgespeelde counter kon Ringo v.d. Berg opnieuw De Rijnstreek laten juichen. En daarna zat er nog meer in het vat. De hardwerkende Ricky van Deuren bediende Ringo v.d. Berg, die op zijn beurt niet zelfzuchtig was om de meegekomen Daniel van Leeuwen de 3-2 te gunnen.

Toch weer gelijk

Stolwijk probeerde nadien De Rijnstreek nog steeds vast te zetten op eigen speelhelft. Het lukte Stolwijk toch nog langszij te komen. Een afgemeten voorzet werd goed binnengekopt voor de 3-3. Met nog 20 minuten te gaan was er tijd voor een winnende treffer. Die kwam echter niet. Wel een bijzondere wissel bij De Rijnstreek. Jeugdspeler Bram de Jong werd door zijn oom en ‘mister Rijnstreek’ Robert v.d. Berg vervangen.

Bericht: André van Egdom / Ehrhard van Dijk (De Rijnstreek)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN