5 januari 2023

Verbeteringen spoor Alphen – Leiden

De spoorverbinding tussen Leiden en Utrecht wordt verbeterd. Dit is een van de plannen van de samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland en gemeente Alphen aan den Rijn om te werken aan de bereikbaarheid en leefbaarheid in het Groene Hart.

Zo krijgt het nieuwe station Hazerswoude-Rijndijk een ruime (fiets)parkeergelegenheid en aansluitingen op het streekbusnet. Een spoorwegovergang wordt verplaatst en door aanpassingen aan het spoor kan het station in de dienstregeling opgenomen worden. Ook komt er een ongelijkvloerse kruising in Zoeterwoude-Rijndijk met het spoor en de N11.

De ambitie is om eind 2026 zowel het nieuwe station Hazerswoude-Rijndijk en de aanpassingen aan het spoor gereed te hebben. Dan kan de frequentie op de spoorlijn de hele dag verhoogd worden naar vier treinen per uur, zodat meer mensen kunnen kiezen om van A naar B te reizen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu