Gepubliceerd 5 januari 2023

Verbeteringen spoor Alphen – Leiden

De spoorverbinding tussen Leiden en Utrecht wordt verbeterd. Dit is een van de plannen van de samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland en gemeente Alphen aan den Rijn om te werken aan de bereikbaarheid en leefbaarheid in het Groene Hart.

Zo krijgt het nieuwe station Hazerswoude-Rijndijk een ruime (fiets)parkeergelegenheid en aansluitingen op het streekbusnet. Een spoorwegovergang wordt verplaatst en door aanpassingen aan het spoor kan het station in de dienstregeling opgenomen worden. Ook komt er een ongelijkvloerse kruising in Zoeterwoude-Rijndijk met het spoor en de N11.

De ambitie is om eind 2026 zowel het nieuwe station Hazerswoude-Rijndijk en de aanpassingen aan het spoor gereed te hebben. Dan kan de frequentie op de spoorlijn de hele dag verhoogd worden naar vier treinen per uur, zodat meer mensen kunnen kiezen om van A naar B te reizen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN