23 september 2022

“Veranderde speelveld” gesprekspunt bijzondere ledenvergadering ESTO

Vroeg in het seizoen hield voetbalvereniging ESTO afgelopen maandag de jaarlijkse ledenvergadering. Het enorm veranderde “speelveld” in de vereniging maakte het voor het bestuur noodzakelijk de leden te raadplegen. Het huidige bestuur hecht veel waarden aan de inbreng en inspraak van de eigen leden. Het bestuur wilde en ging dan ook in gesprek over de fors gestegen energie- en inkoopprijzen, de gevolgen van uitbreiding met een derde veld inclusief lichtinstallaties zijn nog onduidelijk.

Ook de verschuiving van de zondag naar de zaterdag voor het eerste en tweede elftal heeft een onvoorspelbare invloed op de exploitatie. Daarnaast is de voortdurende groei van de club richting de 900 leden heel positief maar heeft het als bijkomstigheid een uitbreiding nodig van voorzieningen zoals kleedruimten en sanitair.

Ook veel positieve signalen

Het bestuur kon ook veel positieve signalen afgeven. Het aantal allerjongste voetballertjes is groot evenals de doorstroming naar de pupillen richting junioren. Het eerste elftal heeft zich gehandhaafd in de 2e klasse en is versterkt met spelers die in de vereniging zijn opgegroeid. Ook is het gelukt met de sponsors goede afspraken te maken. Dankzij heel veel vrijwilligers is er in de organisatie zekerheid en stabiliteit voor de toekomst.

Interactie met de leden

Helaas ontkomt ook ESTO niet aan prijsaanpassingen. Met vijf scenario’s kon de penningmeester helder uitleggen aan welke knoppen de leden konden draaien om de begroting enigszins sluitend te krijgen. Na veel discussie is gekozen voor het ontzien van het verhogen van de contributies voor de jeugdleden om de drempel laag te houden om te komen sporten. Voor de senioren komt er wel een verhoging van €15 euro. Tot 1 januari blijven de prijzen voor consumpties in het EstoRant ongewijzigd. Dan wordt opnieuw de balans opgemaakt.

Met de slogan “Samen zijn we ESTO” bedankte het bestuur haar leden voor de constructieve inbreng.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu