Gepubliceerd 31 juli 2023

Veiligheidsregio Hollands Midden wint innovatieprijs

Om het bewustzijn van het risico op brand in studentenhuizen onder studenten te vergroten, heeft de veiligheidsregio Hollands Midden de studentenambassadeur Brandveiligheid geïntroduceerd. De studentenambassadeur Brandveiligheid fungeert als eerste aanspreekpunt en vertrouwenspersoon voor Leidse studenten die vragen hebben over brandveiligheid. Tijdens het landelijk congres Risicogerichtheid ontving Veiligheidsregio Hollands Midden voor dit innovatieve initiatief de Risicogerichte Innovatieprijs 2023.

Teun Sollie, studentenambassadeur

Risicogericht in plaats van regeltjesgericht
In plaats van alleen regelgerichte controles, vindt er nu een verschuiving plaats naar risicogerichte samenwerking en aandacht voor brandveiligheid in alle studentenpanden, ongeacht hun grootte. Met de eervolle onderscheiding van de Risicogerichte Innovatieprijs 2023 en nieuwe initiatieven op komst, gaat Veiligheidsregio Hollands Midden het gesprek aan met andere studentensteden en veiligheidsregio’s om de mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken.

Kennismaken met studentenambassadeur
Studenten die in september in Leiden gaan studeren en/of wonen kunnen tijdens de ELCID-studentenmarkt op maandag 14 augustus kennismaken met studentenambassadeur Brandveiligheid Teun Sollie van de afdeling Brandveiligheid van Brandweer Hollands Midden/Veiligheidsregio Hollands Midden. Hij staat studenten graag te woord. Met vragen over brandveiligheid kunnen zij hem op maandag tot en met donderdag bereiken via telefoonnummer 06 – 16 10 71 62 en e-mail: teun.sollie@vrhm.nl

De Risicogerichte Innovatieprijs
De Risicogerichte Innovatieprijs is een prijs voor een innovatief project of initiatief rond risicogericht samenwerken. Risicogericht werken vraagt van veiligheidsregio’s nadrukkelijk een andere manier van samenwerken met gemeenten/provincies en met andere adviespartners, zoals Omgevingsdiensten, GGD-en, waterschappen et cetera. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het congres over risicogerichtheid dat wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid, de Raad van Commandanten en directeuren Veiligheidsregio’s en Ynnovate, boosting public innovation.

Tekst Anneke Bekker
Bron persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN