Gepubliceerd 26 maart 2024

Veiligheidsgevoel in Gouda groeit

Inwoners van Gouda voelen zich steeds veiliger in hun buurt. Dat blijkt uit cijfers van de stadspeiling. Gouwenaars geven hun veiligheidsgevoel gemiddeld een 7. Vijf jaar geleden was dat nog een 6,4.

Deze toename van het veiligheidsgevoel komt overeen met de rapportage van het veiligheidsbeleid. Die wijst uit dat het aantal woninginbraken en meldingen van overlast door jongeren afneemt. Deze daling komt volgens de gemeente onder andere door de inzet van speciale jeugdboa’s en het uitvoeren van meer controles bij woningen, horeca, garages en bedrijventerreinen. Daarnaast geeft de gemeente regelmatig voorlichting aan ondernemers en professionals om signalen van ondermijning te herkennen.
tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN