Gepubliceerd 27 september 2022

VegaBoerderij werft nieuwe leden met gratis groentepakketten

De VegaBoerderij Groene Hart in Bodegraven is een coöperatie, dat wil zeggen dat de leden allemaal mede-eigenaar zijn. Een ledencertificaat kost 2.000 euro. Mensen die nu lid worden krijgen de rest van het jaar gratis groentepakketten. Het aanbod voor nieuwe leden die nu instappen werd bekend gemaakt tijdens de informatieavond die vorige week werd gehouden. Het doel is om meer leden te werven.

Belangstellenden kunnen ook eerst eens komen kijken tijdens de uitgifte van de voedselpakketten. Dat is iedere vrijdag en zaterdag van 10.30 tot 13.30 uur aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven. De VegaBoerderij pacht daar land van een klassieke boer, die het eigen bedrijf geleidelijk gaat afbouwen. De coöperatieve leden hebben zelf een boer in dienst die bekwaam is in permacultuur, een biologische wijze van voedsel produceren. Dat doet hij samen met trainees die daarmee ook deze bekwaamheid leren en vrijwilligers uit de coöperatie.


De VegaBoederij is een lokaal initiatief, onder het motto: lokaal, gezond en lekker. In de statuten staat ook dat er een jaarlijkse verbetering is in het natuur-inclusief produceren van de groente. Leden en vrijwilligers kunnen op allerlei manieren meedoen in het bedrijf. Wie nog wil aansluiten kan dat doen, via de website www.vegaboerderij.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN