27 september 2022

VegaBoerderij werft nieuwe leden met gratis groentepakketten

De VegaBoerderij Groene Hart in Bodegraven is een coöperatie, dat wil zeggen dat de leden allemaal mede-eigenaar zijn. Een ledencertificaat kost 2.000 euro. Mensen die nu lid worden krijgen de rest van het jaar gratis groentepakketten. Het aanbod voor nieuwe leden die nu instappen werd bekend gemaakt tijdens de informatieavond die vorige week werd gehouden. Het doel is om meer leden te werven.

Belangstellenden kunnen ook eerst eens komen kijken tijdens de uitgifte van de voedselpakketten. Dat is iedere vrijdag en zaterdag van 10.30 tot 13.30 uur aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven. De VegaBoerderij pacht daar land van een klassieke boer, die het eigen bedrijf geleidelijk gaat afbouwen. De coöperatieve leden hebben zelf een boer in dienst die bekwaam is in permacultuur, een biologische wijze van voedsel produceren. Dat doet hij samen met trainees die daarmee ook deze bekwaamheid leren en vrijwilligers uit de coöperatie.


De VegaBoederij is een lokaal initiatief, onder het motto: lokaal, gezond en lekker. In de statuten staat ook dat er een jaarlijkse verbetering is in het natuur-inclusief produceren van de groente. Leden en vrijwilligers kunnen op allerlei manieren meedoen in het bedrijf. Wie nog wil aansluiten kan dat doen, via de website www.vegaboerderij.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu