24 december 2022

Vegaboerderij doneert uien aan voedselbank

De coöperatieve VegaBoerderij heeft de overproductie van het afgelopen seizoen gedoneerd aan de Voedselbank. Net voor de laatste pakketuitgifte van de Voedselbank voor de Kerst bezorgde de VegaBoerderij enkele kratten met uien.

uien

Gedurende het jaar zijn er ook “sociale pakketten” beschikbaar gesteld aan mensen die de gewone prijs van de biologische groente niet kunnen betalen. Ook daarvan is in 2022 weer gebruik gemaakt.

Inmiddels bestaat de coöperatieve VegaBoerderij al 2 jaar. Ook komend jaar gaat er weer verbouwd worden op de tuin aan de Buitenkerk 57. Daar komt een tweede tunnelkas bij en de als tuin gebruikte grond wordt vergroot.

Op de ledenvergadering is het oogstplan uitgebreid en verwacht wordt dat het huidige ledental van 74 dan de 100 zal passeren. Afgelopen seizoen kwamen al veel belangstellenden kennismaken met een proefpakket.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu