Gepubliceerd 24 december 2022

Vegaboerderij doneert uien aan voedselbank

De coöperatieve VegaBoerderij heeft de overproductie van het afgelopen seizoen gedoneerd aan de Voedselbank. Net voor de laatste pakketuitgifte van de Voedselbank voor de Kerst bezorgde de VegaBoerderij enkele kratten met uien.

uien

Gedurende het jaar zijn er ook “sociale pakketten” beschikbaar gesteld aan mensen die de gewone prijs van de biologische groente niet kunnen betalen. Ook daarvan is in 2022 weer gebruik gemaakt.

Inmiddels bestaat de coöperatieve VegaBoerderij al 2 jaar. Ook komend jaar gaat er weer verbouwd worden op de tuin aan de Buitenkerk 57. Daar komt een tweede tunnelkas bij en de als tuin gebruikte grond wordt vergroot.

Op de ledenvergadering is het oogstplan uitgebreid en verwacht wordt dat het huidige ledental van 74 dan de 100 zal passeren. Afgelopen seizoen kwamen al veel belangstellenden kennismaken met een proefpakket.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN