Gepubliceerd 15 juni 2023

Veel te doen tijdens archeologiedag

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk. het Groene Hart Huys, de Historische kring en de Hortus Populus organiseren samen tijdens de nationale archeologiedagen op zaterdag 17 juni de archeologiedag in Bodegraven. Deelname aan de activiteiten is gratis, behalve voor het Romeinse 3-gangenmunu in de Hortus Populus wordt een bijdrage gevraagd.


De dag begint om 10.00 uur in het Groene Hart Huys waar opgravingen tentoongesteld zijn uit de Romeinse tijd. Vanaf 11.00 uur is er een fietsexcursie o.l.v. de architect van de Romeinse soldatenbarak die in de Hortus Populus staat, naar de plek waar een castellum heeft gestaan. De excursie van circa 3 km eindigt in het Limespark bij de Hortus Populus. Vanaf 14.00 uur is daar een spelmiddag voor kinderen in de Romeinse tuin.


Voor de Romeinse 3-gangenmenu, dat vanaf 17.00 uur in de Hortus wordt geserveerd, is het nodig om voor 12 juni aan te melden. Via onderstaand e-mail adres kunnen belangstellenden ook aanmelden voor een rondleiding die wordt georganiseerd door de Historische Kring.

Je kunt je aanmelden via gertjacob@hotmail.com

Bron Website Nationale archeologiedagen Bodegraven
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN