Gepubliceerd 22 mei 2024

Veel schoolvoetbaltoernooien van start

In heel Nederland werden afgelopen woensdagmiddag veel schoolvoetbaltoernooien georganiseerd. Ook in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk konden de basisscholieren uit de midden- en bovenbouw een balletje trappen met hun klasgenootjes en mede door de goede weersomstandigheden er veel plezier aan beleven.

● Spelmoment uit de wedstrijd Da Costaschool – Willibrord Miland 3 met de Da Costaschool in de aanval en deze wedstrijd ook met 3-0 won en tevens de finale haalde.

Voor de bovenbouw (gr. 7/8) werd het gemeentelijke schoolvoetbaltoernooi van Bodegraven-Reeuwijk afgewerkt op de velden van ESTO. En de middenbouw (gr. 5/6) op de velden van Rohda’76. Op beide locaties tekende SenW voor de organisatie. Ook bij de bovenbouw werd gespeeld met zeventallen waardoor scholen met kleine groepen ook gemakkelijker teams konden inschrijven.

Finalisten bovenbouw

Bij de bovenbouw meisjes wisten de Speel- & Werkhoeve en Willibrord Miland de finale te halen. Bij de jongens bovenbouw waren dat IKC Schatrijk 2, de Da Costaschool, de Speel- & Werkhoeve en Willibrord Miland. De finales vinden plaats op 29 mei bij Rohda’76 en is tevens eindstation van het toernooi. Dit in tegenstelling van het grote KNVB-schoolvoetbaltoernooi waar gemiddeld zo’n 200.000 basisscholieren aan deelnemen en inmiddels toe is aan de districtsfinales en met de landelijke finale op woensdag 12 juni.

Het schoolvoetbal is voor de KNVB een belangrijke pijler om de voetbalsport via scholen onder de jeugd te promoten. Het KNVB-schoolvoetbaltoernooi heeft in de lange traditie die het toernooi kent vele bekende profvoetballers voortgebracht.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN