1 december 2021

Veel regioclubs halen achterstallige wedstrijd niet in

De KNVB dacht komend weekend nog een klap te geven om achterstallige wedstrijden in de A-categorie in te halen. Dat kon weleens gaan tegenvallen. Er zijn al clubs die hebben aangegeven dat niet te willen doen. En dat is mogelijk om dat inhalen op vrijwillige basis is en trainen voor een wedstrijd niet meer mag na 17.00 uur.

Sporten essentieel of niet?

Dat trainen na 17.00 uur niet meer mag, heeft te maken dat het Kabinet sporten kennelijk niet schaart onder essentiële activiteiten. De KNVB en het NOC*NSF vinden dat sporten dat wel is en een grote bijdrage levert aan de lichamelijke gezondheid van mensen. Onbegrijpelijk dat het Kabinet dat ook niet inziet. Het is al heel lang bekend dat corona vooral vat heeft op mensen met een slechte lichamelijke conditie. Of deze kwestie ook nog door de kamerleden wordt aangegrepen in de Tweede Kamer is de vraag. Het zou wel moeten, want preventie moet ook een onderdeel zijn in het bestrijden van het coronavirus.

• Of sporten essentieel is of niet. Over die vraag hoef je echt niet lang na te denken.

Competities stilgelegd

Andere sportbonden hebben de competities stilgelegd, omdat de wedstrijden veelal in de avonduren plaatsvinden en vaak ook de trainingen. De topsportcompetities gaan wel gewoon door. Echter zonder publiek.

Vervallen wedstrijden

Op dit moment ( 2 dec. 19.30 u.) zijn de volgende wedstrijden van clubs uit de gemeente Bodegraven Reeuwijk voor komend weekend uit de programmering gehaald:

04/12 FC Oegstgeest – CVC Reeuwijk (restant wedstrijd)

04/12 Rohda’76 – Bodegraven

04/12 GSV – WDS

05/12 ESTO DIOS

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu