Gepubliceerd 1 augustus 2023

Veel overbodige verkeersborden

Nederland telt 600.000 overbodige verkeersborden, die niet alleen gevaar kunnen opleveren, maar ook zonde zijn van het geld, aldus Veilig Verkeer Nederland. Niet alleen voor automobilisten maar ook op de fietspaden levert het nogal eens verwarring en gevaar op bij onduidelijke of elkaar tegensprekende verkeersborden.

Op de fietspaden wordt door steeds meer fietsers met verschillende snelheden gefietst. De indruk bestaat dat er daarvoor steeds meer dingen met verkeersborden moeten worden geregeld. Wat ondertussen tot een wildgroei aan borden heeft geleid. Daarom laat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk alle verkeersborden in kaart brengen.

Veilig Verkeer Nederland benadrukt dat fietsers vooral rekening met elkaar moeten houden, een kwestie van geven en nemen.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN