Gepubliceerd 1 augustus 2023

Veel overbodige verkeersborden

Nederland telt 600.000 overbodige verkeersborden, die niet alleen gevaar kunnen opleveren, maar ook zonde zijn van het geld, aldus Veilig Verkeer Nederland. Niet alleen voor automobilisten maar ook op de fietspaden levert het nogal eens verwarring en gevaar op bij onduidelijke of elkaar tegensprekende verkeersborden.

Op de fietspaden wordt door steeds meer fietsers met verschillende snelheden gefietst. De indruk bestaat dat er daarvoor steeds meer dingen met verkeersborden moeten worden geregeld. Wat ondertussen tot een wildgroei aan borden heeft geleid. Daarom laat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk alle verkeersborden in kaart brengen.

Veilig Verkeer Nederland benadrukt dat fietsers vooral rekening met elkaar moeten houden, een kwestie van geven en nemen.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN