Gepubliceerd 27 augustus 2022

Veel mensen met een WW-uitkering zijn 55+

In Midden-Holland ontvangen zo’n 60 werkzoekende 55-plussers een WW-uitkering die een administratieve baan hadden of een zwaar beroep. De kans om weer een administratieve baan te vinden is klein vanwege de automatisering van administratief werk.

Anderen deden productiewerk of een andere vorm van zware arbeid dat op latere leeftijd moeilijk uit te voeren kan zijn. Breder zoeken naar een baan in een kansrijk beroep of zelfs bij- of omscholen naar een kansrijker beroep kan een oplossing zijn.

UWV zegt dat zij werkzoekenden ondersteunt door met hen te kijken naar skills en zo geschikte beroepen te identificeren. Ook organiseert UWV evenementen waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen ontmoeten.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN