26 september 2022

Veel belangstelling voor voorstelling over Alzheimer

Maar liefst 190 mensen bezochten de voorstelling over dementie ‘Plakband & Polaroid’ die op 21 september werd georganiseerd door het Alzheimer Café.

Voorstelling Plakband en Polaroid

De kijkers beleefden mee hoe het leven van twee partners, waarvan een dementie heeft, grote veranderingen met zich meebrengt. Van boze uitbarstingen, angstige momenten, fysieke beperkingen tot heldere, dierbare en liefdevolle momenten. Het theatergezelschap Vliegeren met Tegenwind speelde dit levensecht na, wat zorgde voor een muisstille zaal.

Na afloop konden de bezoekers vragen stellen en hun reactie geven. Een bezoeker met dementie vertelde: ‘Het was alsof ik mijn eigen leven op het toneel zag, heel veel herkenbare momenten. Knap gedaan’. Een ander stel zei: ‘Goed te weten, maar ook confronterend, wat ons nog te wachten kan komen te staan’.

Alzheimer Cafés

Deze voorstelling was een speciale editie van Alzheimer Café Midden-Holland in het kader van Wereld Alzheimer Dag, mogelijk gemaakt door diverse financiële bijdrages. Maandelijks wordt er afwisselend in Gouda, Reeuwijk en Bodegraven een Alzheimer Café georganiseerd. Dit is een ontmoetingsplek waar informatie, tips en ervaringen worden gedeeld en de gelegenheid wordt geboden vragen te stellen.

Elke maand is er een ander thema met een spreker, en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Casemanager en vrijwilliger Petra Vane: “De thema’s lopen uiteen van bewegen tot juridische zaken tot hoe blijf je als mantelzorger in balans. Wij putten uit onze verhalen van onze cliënten en luisteren goed welke vraagstukken er spelen. In de cafés hopen we daar meer mensen mee te helpen door ze van de juiste informatie en adviezen te voorzien. Iedereen is van harte welkom”. 

Volgende café in Gouda op 17 oktober

Locatie:          Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1, Gouda
Tijd:                19:30 – 21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur
Thema:           Technologie & domotica als steun

Smartphones, apps en (zorg)robots: ze zijn steeds belangrijker geworden in deze digitale tijd. En kunnen goed helpen als hulpmiddel om langer thuis te wonen.

Meer informatie is hier te vinden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu