22 januari 2021

Vanaf morgen, zaterdag 23 januari geldt een avondklok

(Toch naar buiten?: Download hier het formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’)

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. De avondklok zorgt ervoor dat mensen minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten, wat helpt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur.

Formulieren

Je mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en je een geldige reden hebt. In dat geval moet je een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen.

Als het nodig is dat je voor werk naar buiten gaat, moet je ook een ‘Werkgeversverklaring’ tonen. In sommige, specifieke gevallen is een formulier niet nodig.

De Rijksoverheid stelt formulieren beschikbaar op de website. Het is niet de bedoeling dat je je eigen formulieren maakt.

Meer informatie over geldige redenen om op straat te zijn is te vinden op Rijksoverheid.nl/avondklok . Daar zullen ook de formulieren beschikbaar komen.

De formulieren zijn ook via deze website te downloaden als u op de betreffende link (vet en cursief) klikt in bovenstaande tekst.

0 Shares
Sluit Menu