Gepubliceerd 13 juni 2023

Vanaf december 2024 nachttrein door Groene Hart

Goed nieuws voor late reizigers en uitgaanspubliek: vanaf december 2024 gaat er een nachttrein rijden door het Groene Hart. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Vervoersbedrijf Qbuzz heeft toestemming gekregen voor het laten rijden van een nachttrein van Dordrecht via Rotterdam, Gouda en Woerden, naar Utrecht.

Het CDA Woerden pleitte er eerder in het voorjaar al voor om een nachttrein via Woerden te laten rijden. Wethouder Ivo van der Tol vroeg het Woerdense College van B&W zich er hard voor te maken de nachttrein op dit traject ook te laten stoppen in Woerden.

Gouda en Woerden liggen op fietsafstand van Bodegraven-Reeuwijk, dus ook voor inwoners van deze gemeente is het een voordeel.

Bron: Algemeen Dagblad en RPLFM
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN