Gepubliceerd 13 juni 2023

Vanaf december 2024 nachttrein door Groene Hart

Goed nieuws voor late reizigers en uitgaanspubliek: vanaf december 2024 gaat er een nachttrein rijden door het Groene Hart. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Vervoersbedrijf Qbuzz heeft toestemming gekregen voor het laten rijden van een nachttrein van Dordrecht via Rotterdam, Gouda en Woerden, naar Utrecht.

Het CDA Woerden pleitte er eerder in het voorjaar al voor om een nachttrein via Woerden te laten rijden. Wethouder Ivo van der Tol vroeg het Woerdense College van B&W zich er hard voor te maken de nachttrein op dit traject ook te laten stoppen in Woerden.

Gouda en Woerden liggen op fietsafstand van Bodegraven-Reeuwijk, dus ook voor inwoners van deze gemeente is het een voordeel.

Bron: Algemeen Dagblad en RPLFM
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN