Gepubliceerd 4 april 2023

Uitverkocht jubileumconcert Boreftse zangers

Afgelopen zondag gaven de Boreftse zangers een jubileumconcert in het Evertshuis. De sfeer zat er al snel in na een solo van Sjaak Tuls over: ‘De woonboot ligt in de Meije’, Tulpen uit Amsterdam (waarbij meisjes tulpen uitdeelden) en de Ode aan Bodegraven. Ook het eerste en laatste lied gingen over het eigen dorp.

Jubileumconcert Boreftse zangers

Tijdens het tweede deel was het koor gekleed in visserskleding en werden meerstemmige shanti-liederen gezongen. Het derde deel bestond uit veel meezingers en vrolijke liederen, plus een komische act van Hans Duits.

Het publiek was muisstil tijdens het lied over de zeerover die abt werd. De boodschap kwam duidelijk bij het publiek over. Ook Wim Tuls, Wil Hoenderdos en Nolda de Leeuw brachten een fraaie act.

Al met al: het was een heerlijke zondagmiddag en wat fijn dat Bodegraven zo’n groot vrolijk koor (52 leden) met uitstekend orkest (zes personen), heeft. De Boreftse Zangers treden, indien gewenst, ook in kleinere setting op. Op de website staan de komende optredens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer

In de ochtend is het onbewolkt en veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 21°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Maandag eveneens zonnig weer. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

Foto: Lambert Reijns

 

MEEST BEKEKEN