Gepubliceerd 20 juni 2021

Uitstekende start baanseizoen voor Tirza van der Wolf en Robin de Haan

Zaterdag 12 juni werd in Leiden de wedstrijd ‘de Gouden Spike’ georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd werd ook het NK 10.000 meter gelopen. In een mooi veld van nationale en internationale atletes stond Tirza v.d. Wolf aan de start van deze 10.000 meter.

Solo naar NK-titel

Hoewel Tirza nog de eerste ronden met de kopgroep meeliep, voelde het tempo voor de Reeuwijkse net iets te hoog.  Met een andere nationale atlete liep ze daarna in een iets rustiger tempo tot de 3000 meter samen. Na 3000 meter voelde dit tempo toch iets te langzaam en ging Van der Wolf solo verder naar de Nederlandse titel in een tijd van 34.31.46 minuten.

• NK-titel voor Tirza v.d. Wolf op de 10.000 m. (Foto: Bjorn Parée)

In het internationale veld finishte ze als derde. Haar tijd betekende een nieuw persoonlijk record en liep ze het clubrecord uit 1998 uit de boeken.

Onder de 2 minuten

Robin de Haan stond vrijdagavond 18 juni aan de start van de 800 meter tijdens de trackmeeting tot 18 jaar in Utrecht. Robin laat de laatste weken zien in goede vorm te verkeren. Zondag 13 juni wist hij zijn persoonlijk record op de 800 meter al aan te scherpen naar een tijd van 2.01.25 minuten.
Het doel van de wedstrijd van vrijdagavond was om op de 800 m onder de 2 minuten te lopen. Hij liep in de snelste serie en had zo mooie tegenstand van atleten uit het gehele land zodat hij naar een persoonlijke toptijd liep van 1.59.17 minuten. Zijn doel om onder de 2 minuten te lopen was daarmee geslaagd. Met zijn nieuwe toptijd is hij nog minder dan één seconde verwijderd van het clubrecord en het volgende doel wordt dan ook om dit clubrecord te gaan verbeteren.

• Robin de Haan (nr. 411) liep op de 800 m onder de 2 minuten. (Foto: Martin de Haan)
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN